Om ganske kort tid står jeg i Broholms smukke gule sal og fortæller for første gang. Nærmere bestemt klokken 11:00, den 12. oktober.
Måske er jeg heldig, at jeg har nået at smage lidt på de kulinariske herligheder, som slottes kok vil servere for de formiddagsfriske gæster. Hvordan lyder det med rillette af varmrøget laks, fynsk spegepælse med valnødder, gårdoste med syltede hyben og citrusnødder? Eller måske lidt skyr med honningristet müslie og frugtkompot? Med et glas friskpresset æblejuice til, så er den hjemme og en kop dampende varm the (her må te, gerne staves med h, for kopperne emmer af fortidens elegance).
Fortællingen? Den handler ikke ret meget om mad, selvom mad på sin vis får stor betydning for hovedpersonens skæbne. Jeg vil ikke afsløre for meget, men fortællingen er baseret på en af Caribiens piratdronninger, den famøse Anne Dieu-le-Veut. Historiebøgerne nævner hende kun i en parentes, men det der står har givet min fantasi næring til at skabe en fortælling med saft og kraft, humor og flotte kampscener.
Vil du med, så gå ind på Oplevfyn.dk og køb din billet.
Prisen er 295 kroner og inkluderer brunch og fortælling. Den sædvanlige pris for brunchen alene er 275, så det er lidt af et scoop.
Vil du vide mere om brunchen og Broholm Gods, så kan du læse mere på
broholm.dk