Historiske fortællinger 
og fiktion

Und dig selv en god fortælling og et sjældent nærvær

Læn dig tilbage og tag på rejse i tid og sted. I Marias mundtlige fortællinger, oplever og sanser du historien, som om du var der selv.

Fiktive og historiske personer kommer til live og fortællingerne tilføjer nye dimensioner til din forståelse af livet.

Hvor og til hvem?

Maria fortæller for alle over 7 år. 

Hun fortæller alle steder.
I foreninger, i byens rum, på skoler, biblioteker, festivaler, teatre, caféer og i din dagligstue.

– Faktisk fortæller hun lige dér, hvor du gerne vil høre en god historie.
Så nemt er det.

Priser & muligheder

Kontakt Maria for at høre nærmere om pris og mulighederne for at få hende ud og fortælle en historie, som passer til lige netop jeres arrangement.

Priser & muligheder

Kontakt Maria for at høre nærmere om pris og mulighederne for at få hende ud og fortælle en historie, som passer til lige netop jeres arrangement.

Fortælling for voksne

Ræk mig din hånd

Kunst og kærlighed

60 minutter

En fortælling om billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen og hendes mand komponisten Carl Nielsen. De lever spændt ud mellem kunsten og kærligheden. Han bliver alene tilbage med børnene, mens hun rejser bort i måneder for at udføre sin kunst til perfektion. Hun vil ikke opgive sin kunst, han vil ikke opgive hende. Særversion af forestillingen med musik af Carl Nielsen, arrangeret for guitar og tværfløjte af og med Mikkel Egelund Nielsen på guitar og med Karolina Leedo  på tværfløjte. Særversions varighed: 80 minutter 

Set lidt ovenfra

Krydret med soundtrack og egne digte.

90 minutter

En autobiografisk fortælling om rejsen fra den store, rene kærlighed til det komplette bedrag. Og hvad der siden skete… En ærlig og usentimental fortælling om at elske, hade, tvivle og tilgive. En kærlighedens utopi og dystopi, og det midt imellem.

Frihed i Oprørets Tid

Drømme om frihed

60 minutter

Dette er historien om en Manuela Sáenz. I 1820ʼerne gik hun imod samfundets normer for at kæmpe for drømmen om et frit Spansk Amerika. Med mod, indsigt og passion satte hun alt ind for at løsrive kontinentet fra kolonimagten. Baseret på virkelige begivenheder, er dette en historie, der sætter sig i hukommelsen, mættet af erotik, sanselighed, og vilje til kamp.

Tangoens rytme

Længsel, jagt og inspiration.

30 minutter

Tangoens rytme er en historie baseret på Carlos Gardels liv. Han er den bedst sælgende latinamerikanske kunstner til dato og ophavsmand til tangomusikken, som vi kender den i dag. Latin Amerikas svar på Elvis. Historien tager os med fra Toulouse, hvor Car

Burlesque

Hed humor

20 minutter

En humoristisk fortælling om at komme på glatis og have en hemmelig passion, der bare ikke passer ind i ens selvforståelse. Som i slet, slet ikke. Men hvis ingen andre ved det, går det vel nok? 

For frihed og lighed

Humoristisk, tankevækkende og debatskabende

60 minutter

En fortælling om tre generationers syn på og erfaringer med kampen for kvinders rettigheder i samfundet og i hjemmet. Fra Eva der kæmper for valgretten i 1915 til hendes datter, der er den perfekte husmoder, til Evas oldebarn, der opdager at kampen for ligestilling ikke er ovre endnu.

Forbindelsen til Clara

Identitet & kærlighed

60 minutter

“Jeg kan ikke leve med løgnen længere.” Han læste ordene flere gange. Clara var forsvundet, og det korte brev var al forklaring han havde fået. Men hvilken løgn talte hun om? Hvilken løgn kunne være så stor, at hun ikke kunne dele den med ham, hendes mand og bedste ven? Forestillingen sætter spørgsmålstegn ved identitetens byggeklodser og kærlighedens grænser.

Fortælling for børn

Når Maria fortæller for børn og unge skaber det nærvær og relationer. Det giver rum for samtaler, undren, latter og gys. Hendes repertoire spænder vidt fra sigøjnereventyr over eventyr fra Amazonas jungle til nordiske folkeeventyr.

Hun sørger altid for at tilpasse fortællingerne til målgruppen, både i forhold til alder, men også i forhold til den dynamik der er i gruppen på dagen. ​

Oplev for eksempel fortællingerne om

Den kloge Kraka

Dengang Gefion IKKE gjorde som Odin sagde

Hvordan Kong Knud blev hellig

De klassiske eventyr i ny fortolkning

Fra Rapunzel til Askepot, fra H.C. Andersen til 1001 nats eventyr. Altid lige nu og her. 

Fyldt med forvandlinger og magi. Trolde og hekse. Uretfærdige konger, onde dronninger, forældreløse børn, misundelige søskende, drager, og søde dyr.
Og naturligvis ender det hele lykkeligt til sidst.

Målgruppe: fra 6 år

Folkeeventyr for unge

Med folkeeventyrene bliver der i den grad mulighed for at tale om alle de vilde emner; forbudt kærlighed, incest, vold, mord, barnløshed, transkønnethed, men også om mod og hvordan man kommer gennem det som er svært for at blive til det man ønsker.

Målgruppe: fra 14 år

x

+45 29 89 49 92
maria.junghans@gmail.com
CVR: 34929203

Oplevelseskunstner
& storyteller